Elvira Zeneli-Ti je vetja ime!


Eli Elvira

U dashurova me ty

Siç dashurohet një zog

I porsarënë nga çerdhja!

Ti më ngrite,

Më more në dorë,

Dhe aty,

Për të parën herë,

Ta ndjeva zemrën tek të rrihte,

Të pastër e të dlirë

Dhe u ndjeva ngrohtë!

Mbi jastëkun e gjoksit tënd

Mbështetem e ëndërroj

E bëhem ca Antê

E Çastin përjetësoj!

Po ti je larg,

Përtej ëndrrës

Dhe kaq pranë je,

Si kjo dritë e Hënës!

… Tani s’jam më e verbër,

Veç ca e dehur

N’kujtimin tënd!

Ti u bëre shikimi im i munguar,

U bëre ëndrra që kam ëndërruar!

Tani më je rrahja e zemrës,

Më je puthja e amshuar…

Sepse

Ti je vetja ime!

Ç’do të bëja pa Ty?!…