Elvira Zeneli:Në arkivin e autobiografisë së kujtimeve


Mund të jetë një imazh i 1 person

Elvira Zeneli

Sëndukut të ëndrrave shfletoj,

Aty ku mbaj copëzat e frymëzimit,

Né skutën ku ruaj botën time

aq sa të vogël, e të madhe

Të vërtetën për jetën!

Mes shumë gjërave gjej një rreze drite

që hap sytë e mi të lodhur nga jeta

Por që shkëlqejnë nga mirësia

sinqeriteti dhe dashuria.

Gjeta copëza që më hapën shtigjet

E më dhanë forcë

për të ecur perpara.

Këto copëza vegimesh

më kthyen në kujtime

Dashurine tënde me vete do e marr

E di që kurrë nuk do ngopem

Duke të puthur e ledhatuar.

Pa le të digjet kjo natë duke të dashuruar

Mbi shtratin tënd ku flenë copëzat e ëndrrave

Ti fund e krye

je dashuria ime

88Maxhun Osmanaj, Qerim Bajrami dhe 86 të tjerë