Elvira Zeneli:Vallëzoj në ëndërr


Elvira Zeneli

VALLËZOJ NË ËNDËRR

Me ty dua të vallëzoj

Me ëndrrën e bukur të dashurisë

Valsin e lumturisë dhe melodine e shpirtit

Që vetëm unë e ti e dimë

Në ëndërr dua të flas me retë

Të sjellin shi dhe stuhitë

t`i ndalojnë

Nga toka dhe nga ëndrra e jonë

Me ty dua të buzëqesh

Kur mbrëmjet s`kanë hënë

Dashurinë e ruaj vetëm për ty

Si vargu që s`ka kurrë fund

Edhe ditën e mendoj ëndrrën

Sa vallëzim të bukur mbrëmë bëmë

Për dashurinë tonë veç yjet dinë

Kur na panë të bashkuar në përqafim

Sa e bukur ishte ëndrra mbrëmë

Kështu do të doja çdo natë të ëndërroja

Ndoshta fluturoj bashkë me pulëbardha

Sa uroj që mos të jenë kurrë përralla.