Ëndrra e sotme-Jana Tafilaj


Jana Tafilaj

Mjergulla e mëngjezit më pengoj shikimin ,

Perdja e dritares më pengoj drejtimin ,

Një flladi i lehtë perden po luan ,

Në një letër cigare mbi të dikush shkruan .

Era hap dritaren

Mjergulla futet brënda

Dy plumba qorri,

Më qëllojnë ke zemra .

Se ç’ishte kjo, dotë s’e kuptova

Meraku a malli vesh nuk e morra ,

Aty pran dritares rri e vështrojë

Nga era kjo perde u hap e më mbuloi.

Dhe duke menduar ,

Gjumi më kish marrë ,

Nga një ëndërr e thellë ,

Bëra gjumë të gjatë.

Më dotë frym spo merrja ?

Thash se kisha vdekur ?

Por kur hapa sytë

E gjallë kisha mbetur .