Energjia misterioze që mbajnë tempujt dhe piramidat


Ata janë të gjallë! Faqet megalitike janë më shumë se thjesht gurë

Njerëzit që vizitojnë tempujt e lashtë dhe  Vendet megalitike shpesh përshkruajnë një ndjesi të tillë. Shpjegimi standard është se ndjenja të tilla nuk janë asgjë më shumë se një faktor ‘wow’: rezultat i stimujve vizualë nga përshtypja dërrmuese e krijuar nga ndërtimet megalitike të tilla si rrathet prej guri  tempujt e lashtë dhe piramidat.

Por provat kumulative dëshmojnë të kundërtën: se megalitet dhe vendet e tjera të shenjta të lashta në të vërtetë po tërheqin, ruajnë, madje krijojnë fushën e tyre të energjisë, duke krijuar një lloj mjedisi ku mund të hyni gjendje te ndryshuar te vetedijes.

Gjenerimi i fushave të energjisë

Në 1983, një studim gjithëpërfshirës u ndërmor nga inxhinieri Charles Brooker për të gjetur magnetizmin në vendet e shenjta. Subjekti i provës ishte rrethi i gurit Rollright në Angli. Një studim magnetometër i zonës zbuloi sesi një brez i forcës magnetike tërhiqet në rrethin e gurit përmes një hendeku të ngushtë gurësh që veprojnë si hyrje. Grupi pastaj spiralizon drejt qendrës së rrethit sikur të zbriste poshtë një vrime lepuri.

Dy nga gurët perëndimorë të rrethit u zbuluan gjithashtu se pulsonin me unaza koncentrike të rrymës alternative, të ngjashme me valëzimet në një pellg.

Analiza e bëri Brooker të deklarojë se si, “intensiteti mesatar i fushës [gjeomagnetike] brenda rrethit ishte dukshëm më i ulët se ai i matur jashtë, sikur gurët të vepronin si mburojë”.

Zbulime të tilla na ndihmojnë të deshifrojmë se çfarë kanë qenë paraardhësit kur ndërtuan struktura megalitike. Në Tempullin e Edfu në Egjipt ka një mur që paraqet një recetë për krijimin e një hapësire që ndryshon energjikisht nga peizazhi përreth – një tempull. Udhëzimet përshkruajnë sesi perënditë e caktuara krijuese fillimisht ngritën një tumë dhe “shpuan një gjarpër” në vend, ku një forcë e veçantë e natyrës mbarsi tumën, e cila çoi në ndërtimin e tempullit fizik.

Simboli i gjarprit ka qenë gjithmonë një metaforë e ndarë kulturore e linjave gjarpëruese të forcës së tokës, atë që shkencëtarët i referohen si rryma themurike. 

Perëndeshë egjiptiane duke shfrytëzuar energjinë e gjarprit.

Kontrolli i Ligjeve të Natyrës

Duket se arkitektët e lashtë kishin një shkallë të mirë kontrolli të ligjeve të natyrës, sepse një studim i kohëve të fundit i fushave të energjisë në dhe rreth Avebury the world’s largest stone circle, shows how its megaliths are designed to attract a ground current into the site.

Elektrodat e mbjella në Avebury zbulojnë se si hendeku i tij rrethor thyen transmetimin e rrymës terurike të tokës dhe përcjell energjinë elektrike në hendek, në fakt duke përqendruar energjinë dhe duke e lëshuar atë në hyrje të vendit, ndonjëherë me dyfishin e shkallës së tokës përreth.

Leximet magnetike në Avebury vdesin gjatë natës në një nivel shumë më të madh sesa mund të llogariten në rrethana natyrore. Ata rimbushen me lindjen e diellit, me rrymën tokësore terurike nga toka përreth e tërhequr nga gardhi ashtu siç luhatjet magnetike të vendit arrijnë maksimumin e tyre.

Studimet e kryera nga fizikani i ndjerë John Burke zbuluan gjithashtu se si gurët e Avebury janë vendosur dhe rreshtuar qëllimisht në mënyrë që të përqendrohen rrymat elektro-magnetike qe të rrjedhin në një drejtim të paramenduar duke përdorur një parim identik me përplasësit modernë të grimcave atomike, në të cilat drejtohen jonet e ajrit. në një drejtim.

Rrethi i gurit Avebury.  Imazhi nga Freddy Silva

Efekti i vendeve të shenjta që sillen si përqendrues të energjisë elektromagnetike rritet me zgjedhjen e gurit. Shpesh i lëvizur në një distancë të madhe, guri i përdorur në vendet megalitike përmban sasi të konsiderueshme të magnetitit. Kombinimi i bën tempujt të sillen si magnetë të dobët, edhe pse të mëdhenj.

Teknologjia Shpirtërore

Kjo ka një ndikim të thellë në trupin e njeriut, veçanërisht hekurin e tretur që rrjedh në enët e gjakut, për të mos përmendur miliona grimca magnetiti që notojnë brenda kafkës dhe gjendres pineale .

Një hetim shterues në rajonin Carnac   të Francës, ku janë përqendruar rreth 80,000 megalit, zbulon një teknologji të ngjashme shpirtërore në punë. Në fillim studiuesi kryesor, inxhinieri elektrik Pierre Mereux, ishte skeptik se vendet megalitike posedonin ndonjë fuqi të veçantë.

Studimi i Mereux mbi Carnac tregon sesi dolmenët e tij përforcojnë dhe lëshojnë energji telurike gjatë gjithë ditës, me leximet më të forta që ndodhin në agim. Tensionet dhe variacionet magnetike janë të lidhura dhe ndjekin një fenomen të njohur si induksion elektrik . Sipas Mereux, “Dolmen sillet si një spirale ose solenoid, në të cilën rrymat nxiten, të provokuara nga ndryshimet, më të dobëta ose më të forta, të fushës magnetike përreth. Por këto fenomene nuk prodhohen me asnjë intensitet nëse dolmen nuk është ndërtuar me shkëmbinj kristalorë të pasur me kuarc, siç është graniti. “

Leximet e tij të menhireve zbulojnë një energji që pulson në intervale të rregullta në bazë, të ngarkuar pozitivisht dhe negativisht, deri në 36 metra nga këto monolite të drejtë, disa prej të cilave ende tregojnë gdhendje të gjarpërinjve. Pulsimet ekstreme riciklohen afërsisht çdo 70 minuta, duke treguar se menhirët ngarkohen dhe shkarkohen rregullisht.

Mereux gjithashtu vuri re se si tensioni i gurëve në këmbë në shtrirjen e Grand Ménec u zvogëlua sa më larg që ata ishin të vendosur nga rrethi i gurit, i cili në vetvete sillej si një lloj kondensatori ose përqendruesi i energjisë.

Titulli menhir Carnac: Një nga 80,000 menhirët në rajonin Carnac.  Imazhi nga Freddy Silva

Titulli menhir Carnac: Një nga 80,000 menhirët në rajonin Carnac. Imazhi nga Freddy Silva.

Përbërja e gurëve dhe aftësia e tyre për të përcjellë energji nuk u humbën nga Mereux dhe të tjerët. Duke qenë shumë të lartë në kuarc, shkëmbinjtë e zgjedhur posaçërisht janë piezoelektrikë, që do të thotë se ata prodhojnë energji elektrike kur ngjeshen ose i nënshtrohen dridhjeve. Megalitet e Carnac, të pozicionuara ashtu siç janë mbi tridhjetë e një fraktura të zonës më aktive të tërmetit në Francë, janë në një gjendje të vazhdueshme dridhjeje, duke i bërë gurët elektromagnetikisht aktivë.

Ajo tregon se menhiret nuk ishin mbjellë në këtë vend rastësisht, veçanërisht pasi ato u transportuan nga 60 kilometra (97 km) larg, sepse prania dhe orientimi i tyre është në lidhje të drejtpërdrejtë me magnetizmin tokësor.

Faqet e Shenjta dhe Portalet Magnetike

Traditat e mistereve të lashta në të gjithë botën ndajnë një aspekt të veçantë: ato mbajnë sesi vendet e caktuara në faqen e Tokës posedojnë një përqendrim më të lartë të fuqisë se të tjerat. Këto vende, të quajtura “pikat e pulave” nga Hopi, përfundimisht u bënë themeli për shumë vende të shenjta dhe struktura tempulli që shohim sot. Ajo që është interesante është se secila kulturë pohon se këto vende të veçanta janë të lidhura me qiejt me një tub ose kallam të zbrazët, dhe nga kjo lidhje kërthizore shpirti është i aftë të angazhohet me Botën Tjetër gjatë ritualit. Sidoqoftë, ajo gjithashtu lejon një kanal që bota shpirtërore të hyjë në këtë fushë fizike.

Në vitin 2008, NASA mund të ketë dëshmuar se ky vëzhgim është i vërtetë kur publikoi detaje të një hetimi mbi FTE -të, ose ngjarjet e transferimit të fluksit, në të cilat kjo organizatë përshkruan sesi Toka lidhet me Diellin nga një rrjet portalesh magnetike të cilat hapen çdo tetë minuta.

Zbulime të tilla ndihmojnë për të vërtetuar, në syrin shkencor, besimin e kahershëm të ndjeshëm dhe dowers që nga regjistrimi i historisë se vendet megalitike dhe tempujt e lashtë janë vende të ndara nga bota normale, ku një person mund të lidhet me vende shumë përtej kësaj sfera planetare.

Sigurisht prifterinjt   e lashtë rgjyptian e  konsideronin tempullin më shumë se një konglomerat gurësh të vdekur. Çdo agim ata zgjuan çdo dhomë me gojë, duke e trajtuar tempullin si një organizëm të gjallë që fle natën dhe zgjohet në agim.

© FREDDY SILVA 2016

About Post Author