Engjell Serjani:Majnure Kadëna, një bilbil gjyzar i këngës polifonike


Engjell Serjani:Majnure Kadëna, një birbil gjyzar i këngë polifonike

Sot u nda nga jeta në Vlorë, një bilbil gjyzar i këngës polifonike gjirokastrite, turtullesha Majnure Kadëna.
Ka akoma dëgjues të Radio Gjirokastrës që kërkojnë Radiopostën dhe këngët “O ju vajza shqipëtare”, “Tanë moj Tanë”, “Hodha një lule në ferrë”, “O Çajup o vend i bukur” te kënduara me aq ëmbëlsi nga Majnure Kadëna dhe Xhevat Avdalli.
Është e pabesueshme, por është e vërtetë se Majnure, Xhevati, Xhefka, Demua, Lavua, Baudini dhe bilbila te tjerë të këngës gjirokastrit…

About Post Author