“Enigma e vesës”-Maria Teresa Liuzzo


Poezia “Puzzle di rugiada” e gazetares, shkrimtares, poetes dhe drejtoreshës së Revistës Ndërkombëtare të Artit dhe Kulturës “Le Muse” Maria Teresa Liuzzo Itali.

“ENIGMA E VESËS”

Në murriz …

mes dritave dhe kunjave të gozhduara

kujtesa ndërmerr tufëza yjesh.

Në tempujt e një hëne kapriçoze

vorbullat e mendimeve ato ndryshojnë

valët në vazhdimsi

në shkumëzimin e kreshtave në mendje,

ishujt me kokë poshtë,

kontinente të zhytura nën ujë.

Drita zbulon në sfonde imagjinare

planet e dashurisë

dhe historia botërore

bën korale

me humnerat e kohës.

Pergatiti-Autrice Kosta Angela.