Enver Sahiti:Takimi me veten time


Takimi me veten time

I mbyllur, krejt i vetëm

Dhe pyeta veten time

Ç’farë do më sjellë e ardhmja?

Dëgjoje veten o njeri!- më tha

Se të ardhmen në dorën tënde e ke.

Për miq e shokë

Mos u anko,

Sot i ke, nesër nuk i ke,

Mos harro se krejt i vetëm ke le.

Po të kërkosh të mirën dhe të mirët

Mos kërko në skajët e kësaj bote.

Nëse më shpirt dëshiron t’i gjesh

Nisu nga vetja jote

Bëj mirë së pari vetës

Pastaj atyre që i ke pranë

E pastaj do bësh mirë

Botës anembanë..

Enver Sahiti

(Redaktuar dhe rregulluar nga Muzafer Ramiqi)