Eqerem Canaj :”Bariu i cmendur”


Eqerem Canaj

Folur nder male dendur

se bariu i deleve cmendur,

ne prag dimri ndodhur

apo vjeshtes sr ngridhur:

kopene perzene sterpiku

dhe ujku lihte si qen_

qeni kuiste si ujk

sokellinte bariu kopese_

ulerinte ujku mbi prene:

“Open Ballkan _

Ballkan Open”…

shuar me uje grinje e stan!

kembore e zile shurdhuar

nga shiu, rrebeshi, tufani,

male me bore bariu kaptuar:

“Open Ballkan _

Ballkan Open”…

jam une qe s’jam _

jam une qe s’duhet te jem

blegerine moti rrebesh _suferine,

blegerijne delet ne mjegull_

kerkojne barine,

u fol nder male dendur :

bariu i deleve qe cmendur.

About Post Author