Eqerem Canaj “I dhash një puthje”Eqerem Canaj

Munduar,
djeresitur
gjer ne lodhje :
mbi krahet e gezimit
shaluar…

ne Kuzum Baba :
Vloren qiellit veshtruar

brodha kryeqytetet e botes,
vrapit ne gjithekund,
ngadale, dum i jap gotes,
tek lekundet perfund…

mbremja na gjen aty :
une permbi qytet,
qyteti nen syte e mi…
Athina, Aleksandria
dhe Neviorku, gjithsesi –
te bukurat qe te marrain mendte

po si Vlora _ Kuzum Babain,
nuk gjen kund!

harruam kohen sakaq,
kafen, veren e kuqe, mezet,
kur hena na ra mbi pjate :

une me s’bera tutje,
thjesht i dhashe nje puthje.

_______________________
*Nje mbasdite funtetori, me time shoqe, ne qendren turistike te Kuzum Babait, me rastin e daljes nga shtypi te dy romaneve te radhes, “Misteri” dhe “Bisha e thinjur”, cka plotesojne mjaftueshem “Tetorin e Letersise”. Respekt lexuesit e miresjellte! 

About Post Author