Eqerem Canaj-“Rrënjët e Atdheut”


Eqerem Canaj

“Rrenjet e Atdheut”
Poezi

Qytetin e detit te kalter,
me male, det dhe lume,
Zotivendosur me hater:
qiellin mban ne pellembe

rastesi ndofta a shenje,
tek gjerb kafe te bar “Ini”,
nje grusht yjesh ndrijne:
drite dhe ar permbi Avnine…

xhepat plot vdekje mbushi,
prej ketu nje mengjes nis,
me zemren barot e prush,
drejtim Evropes, Parisit…

do te gjente tigrin e uritur,
per Shqiperine qe pat grabitur

hena qepallat ulur,
dielli rrotulluar syne,
te dhelet tradhtari shthurur:
revolverin ne dore Avniu…

koha bukur u gjak,
shekulli u drodh,
trimi lab merr hak:

dora e Atdheut per ty!

qytetin e detit te kalter,
me male, det dhe lume,
Zoti mbajtur me hater,
qiellin mban ne pellembe:

gjak heronjesh ne rrenje.

________________________
*Prane bustit te Heroit te Popullit, Avni Rustemi.

About Post Author