Eqerem Canaj:Aty hovin Jasharët


Aty hovin Jasharet

Poezi

Dielli derdh agut gri,

nga pragjet e botes

dimrit kallkan…

levrine dherat mbi martire :

eshtra,

gishta,

kocka…

ne amfiteater demat kruajne briret,

rrezearta,

lule gjaku :

mbi plaget e trendafileve

plasariten muret e brinjeve,

nga gjarperinjte e vetetimave

mbi qiell harqe ylberiane…

Kosove, per ty

liria lind dhe vdes :

ne te durimit sy!

nga hiri i kockave

e lotesh kripur

lind pema”Njeri”…

aty ku lindenJasharet :

njerez dhe gure

tash

valevitet i kuqi flamur :

aty linden Jasharet!

Vlore Albania

About Post Author