Eqerem Canaj:”Dashuri dhe brengë”


“Dashuri dhe brenge”

Poezi

Le shelzonin shkret,

sic vendlindjen lash,

prek zallin e bardhe nen uje,

renqethje, nostalgji ndjej:

lumi i femijerise therret kuje.

Atje dikur ia bera uaaa,

thelle ne grykat e zeza,

bisha jete edhe une,

te denuarit ne breza

rebeli lume na qethte.

Do ballesha me vdekjen

dy here ne dite…

shkolla ne tjeter fshat,

te uriturit per drite :

une dhe im at.

Zalli shputave ngjitur,

kembet kullonin gjak,

dimri mbi shpine gremisur,

prinderit s’na jepnin hak :

bashke me lumin rritur.

Kaluar vite shume,

kohe pa caktim,

prinderit hengri lumi,

sa perbindshi u be drite :

kam mberur gjalle une,

tashme mbytur gjemite.

Ndersa shelzonin po le

te kap reren e nxehte,

zallin e bardhe ne ujane,

vendlindjen sjell rrufe :

dashuri dhe brenge.

About Post Author