Eqerem Canaj:Deti Blu


Deti Blu

_Reportazh ne vargje_

Deti bere vaj,

dielli i thekur,

bota femerore nxeh reren…

muzika dallgesh terbuar,

cmendur vetedija e poetit :

ngridhur per te shkruar.

Kafeja ekspres

dhe uleri i feisbukut

prishin humorin sakaq :

shkrimi i nje mesuesi fshati,

i vetequajturi poet,

i cili pret te vdes dikush :

librin e te te ndjerit

me poezi t’ia mbush.

Gjene, them, edhe ashtu,

lere te thur e te ildis,

vajmedet, o deti im blu,

prockon lekura e partise,

qe s’di ku ngul e shkul

kuintat e poezise ?!

Deti bere vaj,

dielli i skuqur rjep,

femrat mbi reren nxehur…

nen zgaren e djellte

mish meshqerre pjekur :

detit te ketij mengjesi.

Vlore, me 28,06,2022.

About Post Author