Eqerem Canaj::Thurima


Thurima

Poezi

Palma e ballkonit, karshillek,

dite – nate ererat e qethin

dhe bisedat natare te miat,

derte-halle mi bluajne eshtrat,

si orezezat qe brinjet m’i thyejne:

me palmen bashke thurim rrjeta…

krahet leshuar drejt tokes palma,

me gishterinjte e holle zverdhur,

gishtat e femrave bere me boje,

kalojne udhetare, pret e heshtur,

kurse perbuze ballkonit natari :

me guguftute lajthitim goje me goje…

se palma e blerte ndane rruge,

streha e guguftuve eshte padyshim,

ndaj agut kur degjoj korin e gjelber,

harroj plaget, stresi dhe mjerimin,

rrembehet me korin plaku i vjeter:

qytetit te kalter ia bejme zgjimin…

palma e ballkonit ben karshillek,

dite-nate ererat ate e qethin

dhe bisedat natate te miat,

derte – halle m’i bluajne eshtrat,

si orezezat qe brinjet m’i thyejne:

me palmen bashke thurim rrjetat.

Vlore Albania

Korrik, 19,2022.

About Post Author