Eqerem Canaj“Urugani i Demonit”


Eqerem Canaj

Doli Demoni papritur

honit hapsirave nxi,

me flamurin perzhitur

ne udhekeqin prapesi,

sikleti i tij i bardhe :

tund flamurin krenar…

pas tij te tjere, te tjere –

krahethyer, kafka shpuar,

qeroze a flokeverdhe,

te hurit, litarit, terbuar

Demonit pas iu derdhe

gishta, grushta ulerine,

kunder kazanit, legeneve,

e mbyte Tiranen liqeni,

te shuhen me fis e fare :

Demoni te dale kryepari!

bishe e terbuar Demoni,

harbut, rruge e shtigje,

thundrat e tij gerryejne,

dheun e zi hedh mbi vete,

ne gropen e thelle :

sozin te gjalle ne dhe’

turma shfrenuar uruganit,

zulme dallgesh terbimtie,

thone Parit, jo me luajal,

sozi tij me te tillr taktike

viktime u be, mos e fal…

i vdekur e nen dhe’

sesa i rrezuar ne balte!

ngrihet Demoni papritur

honit te hapesirave nxi,

flamurin e zi perzhitur,

ne te udhekeqit prapesi:

skeleti i tij i bardhe

tund flamurin krenar.

About Post Author