Era Nil:Nënë


Mendimet e tua më flasin

Rrudhat e tua më brejnë

Zëri yt sa shumë më mungon

Shpirtin tënd e ndjej nga larg kur qan e loton

Nënë të thashë sa shume të dua

Nënë të thashë se sa më mungon

Nënë je e çmuar

Nënë je çdo çast me mua

Nënë e di shpeshherë imagjinata ime

udhëtimin e gjate e shuan

dhe gishtat mbi flokët e tua afron

Nënë mos u mendo për mua, jam mirë

Malli me merr dhe loti herë herë

nëpërmjet linjës së telefonit kalon

Eshte ashtu lot malli jo lot halli

Ajo fjalë “te dua” e ka atë efekt

dhe shpejt më mbush sytë

dhe menjehere zemra me loton

Nënë jam mire, si je ti me thuaj ?

Nënë mos me fol per lagjen mbarë

Dua te di për ty si diten e kalon …

Nënë më thuaj si u zgjove sot

Me thuaj a pive kafe herët ne mengjes

Me thuaj të gjitha nga ti dua ti degjoj

Kam mall për ty

Nënë vetëm nje Nënë mallin brenda ta di!

#eranilmoment #eranilpoetry

NËNË piktura nga Bujar Babis Arizi 🙏

About Post Author