Erdhe si një fllad-Lefter Shomo


Mbrite si një valë mbi shkëmb

Ëmbëlsisht, pa zhurmë, pa ngutje

Si e dashurisë një këngë

Që këndohet vetëm me puthje.

Brofe si një dorë e ngrohtë

Që të çon drejt në parajsë

Shndërrohet në yll e në short

Prehër dhe strehë e pamasë .

Bëhesh më i ëmbëli fllad

Shuan zjarre etjesh të zjarrta

Jetë fal në çastet plot mall

Dritë në netët e zbrazta.

Erdhe si një pikë lumturie

Dhe u bëre një det në shtrëngatë

Si ortek i madh dashurie

E papritur hare’ pa afat.

Lefter ShomoK/ 58 p.i.α