Erdhëm mysafir!Godo Mehmetaj


Erdhëm mysafir!

Erdhëm mysafir

e qëndrojmë mbi tokë

punojmë sa u lodhëm

dhe s ja dolën dot.

Kush e gjeti gati

ka ngrenë e ka pirë

kush u nda nga shokët

e pati të vështirë.

Kujt i erdhi dita

se koha i mbaroj

të respektoj radhën

me shokët të shkojë.

Kur erdhëm kemi qarë

që kur kemi lerë

kur ikim pushojmë.

se na qajnë të tjerët

Rreshti është i gjatë

radhën e kanë zënë

u ka ardhur fleta.

të ngjiten në hënë

Të veshur dhëndurë

pa këngë e pa’ iso

në rrugën pa kthim

larg në parodizo.

Exif_JPEG_420