Erdhi shtatori vjeshta e parë!Afroviti Kruti


Iku Gushti vapë e madhe dhe me zjarre,

Erdhi Shtatori vjeshta e parë e artë,

Me emra e ditëlindje është e mbarë,

U freskua koha, fryn errë e lehtë, e shiu bie ngadalë !

Fëmijët duke vrapuar venë në shkollë të gëzuar,

Morën librat, takohen me shokët e shoqet si më parë,

Tufa me lule mësuesve u çojnë,

Në bangat e shkollës do ulen si gjithmonë !

O moj vjeshtë e argjëntë,

Ti lulëzon si hënë,

Vjeshta të gjithëve na gëzon,

Fruta të freskëta shijojmë !

I lutem Zotit të kemi të gjithë shëndet,

Paçim mbarësi e lumturi në jetë !