Erget Cenolli:“Rrethi letrar i Korçës”


 Erget Cenolli

“Rrethi letrar i Korçës”

Me këtë emër kemi quajtur shkrimtarët që kanë lindur në Qarkun e Korçës. Jo vetëm aq, por edhe krijimtarinë e kanë filluar në vendlindje. Ata janë shumë. Për ta mund të shkruhen disa libra ku të shqyrtohen jetëshkrimi dhe krijimtaria e tyre. Lënda nga u mor frymëzimi dhe vazhdimësia letrare. Çdo njeri që e ndjen veten pjesë e kësaj fushe mund të ulet të studiojë dhe mandej të shkruajë rreth kësaj teme. Unë kam vendosur që të shkruaj për një grup prej tyre, për të cilët mendoj se janë më të spikatur në cilësinë e krijimtarisë së tyre. Puna sapo ka filluar dhe do pak kohë për t’u shqyrtuar e shkruar. Ftoj edhe të tjerë që të japin kontribut në këtë drejtim. Lista e mëposhtme është hartuar prej meje, por që është e hapur të shtohet edhe me shkrimtarë të tjerë, të cilët deri në këto çaste nuk më kujtohen.

LISTA E SHKRIMTARËVE KORÇARË (Korçë, Pogradec, Kolonjë, Devoll)

1. Naum Veqilharxhi

2. Thimi Mitko

3. Faik Konica

4. Asdreni

5. Mihal Grameno

6. Lasgush Poradeci

7. Dhimitër Pasko

8. Kristo Floqi

9. Foqion Postoli

10. Petraq Pepo

11. Ilo Mitkë Qafzezi

12. Hafëz Ali Korça

13. Milto Sotir Gura

14. Hasan Zyko Kamberi

15. Kostë Çekrezi

16. Skënder Arrëza

17. Teodor Laço

18. Vangjush Ziko

19. Sotir Andoni

20. Sterio Spasse

21. Koçi Petriti

22. Dhori Qiriazi

23. Dritëro Agolli

24. Kiço Blushi

25. Andon Mara

26. Petraq Zoto

27. Rruzhdi Pulaha

28. Niko Dako

29. Mihallaq Maçko

30. Rafail Stavre

31. Kristaq Turtulli

32. Kristaq Balli

33. Ilo Bodeci

34. Gaqo Veshi

35. Petraq Samsuri

36. Mirosh Markaj

37. Vladimir Toroveci

38. Skënder Rusi

39. Ali Bregu

40. Ylber Merdani

41. Nella Sinaimeri

42. Kristaq Cepa

43. Petraq Kita

44. Ilia Grabocka

45. Arsinoi Bino

46. Xhuvi Bino

47. Zisa Cikuli

48. Skënder Demolli

49. Rozi Theohari

50. Agron Elezi

51. Hamza Koçiu

52. Arjan Kallço

53. Albina Trebicka

54. Gerta Bandilli

55. Kosta Nake

56. Thani Naqo

57. Luan Kalana

58. Andon Andoni

59. Vangjush Saro

60. Theodhoraq Ciko

61. Mirdash Pupa

62. Kostaq Duka

63. Hysen Kobellari

64. Kostaq Mizaku

65. Agim Bacelli

66. Ilir Belliu

67. Thoma Bezhani

68. Jani Plasa

69. Aida Bode

70. Dhimitër Pojanaku

71. Afroviti Gusho

72. Ilir Buzali

73. Raimonda Moisiu

74. Zhulieta Grabocka

75. Rozeta Kreste

76. Guri Miçinoti

77. Klito Fundo

78. Aleko Ballauri

79. Ilia Ballauri

80. Artur Balli

81. Edmond Shallvari

82. Adelina Balashi

83. Tomi Mato

84. Nestila Mano

85. Mimoza Marko

86. Fatmir Gjata

87. Naum Prifti

88. Thanas Pilafa

89. Luan Xhuli

90. Sotir Lashova

91. Skënder Luarasi

92. Gjikë Kurtiqi

93. Dhori Fallo

94. Niko Simaku

95. Kozeta Zavalani

96. Roland Beqiraj

97. Klara Mitrushi

98. Gëzim Ashimi

99. Ziko Kapurani

100. Fatmir Ceci

101. Ilir Cingo

102. Suela Cenolli

103. Robert Vangjeli

104. Julia Gjika

105. Merita Bajraktari

106. Natasha Lako

107. Ligor Prifti

108. Petraq Kolevica

109. Meri Lalaj

110. Ilinden Spasse

111. Eris Rusi

112. Edmond Zaçe

113. Genci Gora

114. Besnik Bedollari

115. Fejzi Zenelaku

116. Ramadan Dinoshi

117. Ilir Borova

118. Meti Fidani

119. Endri Fifo

120. Bashkim Gjoza

121. Fatjon Pajo

About Post Author