Ermentila Guci-Mësuesi dhe nxënesi…


 

Mësuesi dhe nxënesi…

Ka pak kohë që filloi përseri viti shkollor,e si çdo vit nxënesit dhe mësuesit kanë “probleme ‘ midis tyre.
Nxënsit fillojnē t’kenē simpati njē mesues a me shume,shok e shoqe …Por ditët kalojnë e bota e nxènesve kalojnë neper fazat e ndryshe drejt sukseseve te shkolles.
Rruga drejt dijes ështe e gjatē,e njē mesues i suksesshem ështe ai që njeh çdo nxënes e punon me ta ,per t’ikur sebashku ne nje drejtim e kohe,e pse disa nxënes kane kohen e tyre per t’bashkuar grupit.
Ka momente ,ku nxensit e “urrejen” ose e marrin inat mesuesin per rezultate e tyre,duke menduar se nuk u ka dhene kohen e duher per t’perfunduar ose degjuar detyren e tyre . Nuk perjashtohet e rasti,qe ka e ndonje mesues qe nuk ndjek nje metodike arsimore se çdo nxenes ka meritën që meritojnë e jo kë ka prinder.Nxenesit duhet punuar shume per t’arritur rezultate,t’ze gjumi nga aroma e letres.
Çdo mësues e nxënes kanē karakteret e tyre t’ndryshme,por kjo nuk do t’thotē që t’jenë në konflik,perkundrazi duhet bashkepunim e besim midis tyre per t’ecur perpara. Nuk mund t’ kene t’gjithe pasion t’studiojne e t’i kene te gjitha lend me noten 10 ,por t’pakten rezultate diku shume mire,e diku mire,e jo te gjitha per faqe te zeze…Nje mesues eshte si nje psikolog perpara se t’flas duhet t’kuptoj .Çdo nxënes per mesuesin duhet t’flas me emocione,t’kete drite sepse ne rrugetimin e tyre i ka mesuar diçka…. 

About Post Author