Ermetila Guci:Pema


Pema

Me ndodh shpesh te shikoj pemen

sesi lekundet sikur vallezon nga era,

pastaj rikthehet perseri ne vend .

Si nje lufte e embell

ku dominon pushteti i forces,

nen rrenjet e pemes qendron qendresa.

Eshte nje nevoj per ekuiliber,

si ndodh shpesh qe lotet rritin trendafila,

si zjarri per flaken

ashtu dhe pema per eren .

About Post Author