Është lule e rrallë-Bilbil Murataj


ËSHTË LULE E RRALLË

Rrëzë një cindeli

Kishte mbirë një lule,

E bukur sa s’ka,

Rritur me pekule.

@

E vogël nga shtati,

I shkëlqente faqja,

Kush e di kush është?

Është manushaqja.

@

Nja dy fjalë ja thashë,

Me të kuvendova,

Desha ta këpusja,

Pastaj u pendova.

@

Bukuri e saj

Të gjithë i mahnit,

E rrallë ndër shoqe,

Del njëherë në vit.

@

Vjen njëherë në vit,

Vjen e nuk rri shumë,

Luleve të tjera

U ka hapur punë.

@

Dhe nga bukuria,

Por dhe nga aroma,

Është lule e rrallë

Në gjithë viset tona.