Etje dhe uri:Robert Shkurti


ETJE DHE URI

Përvjel buzët tek shoh ujin

që gulçon nga burimet e tua.

Etja tatëpjetë rrjedh nëpër ezofag.

Uria godet me shkelma

tek ndien erën e brumit të fryrë në magje.

Një lëmsh më mblidhet në stomak.

Dashuria ma mbështjell trupin qark,

buzët më ngjiten me buzë,

dhëmbët ia dërgoj të uriturit bark.

Stinëve të kohës u bëj një zë.

Dashurinë e mbaj të freskët, të ngopur,

tek pi burimeve dhe magjeve gatuaj bukë.

Etje dhe uri:Robert Shkurti

About Post Author