Etyd-Arben Velo


Arben Velo

Zarigoga të vjeshtrave,këto gjethe kumbullash

me shpata sqepash,luajnë fëmijësh në park.

Pa drojë , i kullufit ulkonja e erës,

nën dhëmbë Nëntori,sikur kullojne gjak.

Me gjethet,si sqepa zarigogash gjakosur

Ketrat e mjegullave, ngjyejnë gëzofët..

Si mëllenjë dhimbja ime,fluturon nga unë,

në haurin e mbrëmjes,ku guguftutë çajnë hënën.

Më ngatërrohen nëpër këmbë,zarigogat e vjeshtrave

Ketrat e mjegullave,dhe sonte i trembën.