Eva Gjoni-Kam mall i tha Ai dhe u ul pranë saj


Kam mall i tha Ai dhe u ul prane saj .

Ndjej qe me vjen nga shume larg , mall i koherave te largeta , mall i jeteve te tjera kur te kam njohur , a pare …Kam frike te prek a je materie a je shpirt , e ndjen prekjen time, vjen ajo te ty si rryme grimcash kozmike nga vime . Te kisha humbur ndosha shekuj me parë , ndoshta te dy udhetonim mbi kuaj te bardhe , ndoshta mbi gamilje ne shkretetire a mbase pinguinet na benim shoqeri . Te kam pasur prane e ndjej ti je njetiu im , te rrigjeta perseri , mbase do zhdukesh ne jete te tjeta , por do jemi neper rruge per tu gjetur gjithmone ne te dy . Kam mall per ty, pa te pare ende , per ty ndjere nder qeliza , ne kete jete si e shfaqur ishe se dija …!!! Çfare pamje vendosen qiejt per ty , por une te gjej gjithmone nga syte , aty shikoj imazhin tim , aty gjendet malli yt . E ndjej pranine tende , do jemi gjithmone une dhe ti . Tregome pa mua ne jetet e tua , si vitet te kane ikur , jetuar midis koheve duhet te jete e veshtire , shkeputjet e tua i ndjej kur shkon lart ne hapsire aty ti tjetersohesh dhe je vetem ti , ajo qe yllesite te krijuan per te dhene perjetesi . Me ke menduar , je lutur te shfaqem , me ke thirur , a po ke pritur qetesisht , thjesht e ke ditur se une do vi ! Fatet jane shkruar , do rrishfaqen ne shekuj shpirtrat tane, do jene drejt mallit per te qene nje ! Kam mall edhe perse te kam kaq prane , malli eshte mallkimi yne . E kemi quajtur mall , i kemi vene nje emer , por nuk i japim dot forme , kufij , nuk i japim mase , nuk e posedojme , na eshte dhene ta ndjejme nuk eshte krijimi yne …..

About Post Author