Eva Gjoni-Të jemi bashkë!


Të jemi bashkë!

Ai e mori në telefon dhe i tha të bëhej gati, do shkonin te shtëpia në plazh.

Ana bëri gati çantën me gjërat që i duheshin dhe po priste qe ai të vinte.

I foli nga citofoni, Ana zbrit, jam poshtë.

U nisen. Anës i pëlqente ta mbante hapur xhamin e makinës, ndihej mirë kur era e prekte në fytyrë. Ajo i mbante sytë mbyllur, i dukej sikur fluturonte dhe e çante erën.

Duke ndenjur ashtu e zuri gjumi.

Ai e shikonte herë pas herë, fytyra e saj ishte e bukur dhe kur flinte çdo qelizë e saj ishte e qeshur. muskujt të relaksuar. Ajo e shijonte gjumin, ishte si fëmijë .

Arritën tek shtëpia në plazh.

Ai u mundua të frenonte ngadalë, nuk donte ta zgjonte.

E puthi lehtë ne gushë dhe pastaj në buzë.

Ana u zgjua.

-Paskemi arritur, sa u qetësova!

-Hajde, i tha ai, të bëhemi gati të dalim, ka akoma diell dhe dua të notoj.

Ajo filloi t’i vendoste gjërat nëpër vende dhe ai që i thërriste të dilte pasi vetë ishte gati.

I la ashtu përgjysëm, asnjëherë nuk e kundërshtonte për gjërat e vogla të përditshme.

Ana doli e veshur me një palë rroba banje trup të zeza dhe rreth belit kishte lidhur një shallë ngjyre deti.

U nisën drejtë bregut, menduan të ulen në rripin e lagur të rërës. Ishte ngrohtë dhe lagështia nuk i shqetësonte.

Ai e kishte mbështjellë në krahët e tij dhe e puthte duke u marrë erë flokëve te saj. Ndiente atë ngrohtësinë që nxirrte lëkura e saj.

-Më thuaj, i tha, çfarë do të thotë të jemi bashkë?

-Si e kupton ?

-Të jem me ty, kuptoj të jem në mendimet e tua, u përgjigj Ana.

-Të jemi bashkë është kjo tani këtu mbështetur në qenien tënde të dukshme dhe në atë qenien tënde surreale, ajo qenie që hyn brenda meje në çdo kohë, më mbështjell e nxjerr nga unë atë që kam pasur frikë të jem.

-Kudo ku ndodhem të kam me vete, jam me ty, jemi bashkë .

-Vetëm unë dhe ti.

-Të jemi bashkë do të thotë të jesh mendimi i parë i mëngjezit dhe i fundit në mbrëmje, të jesh ëndrra ime që më zgjon.

-Gjatë ditës të ndihem mirë që të kam dhe jeta të vazhdojë rrjedhën e saj.

-Të jemi bashkë do të thotë të bisedojmë në heshtje, të mos flasësh kur bën dashuri, sepse je duke thënë gjithçka, të marrësh atë qetësi që vetëm prania jote jep.

-Të jemi bashkë në fantazinë time, kur dëgjoj një këngë dhe kërcej me ty.

-Të më kesh pranë kur ndodhesh kilometra larg, mos ndjesh frikë se nuk më mendon, se nuk ke mall për të qenë të dy.

-Te jemi bashkë do të thotë të jemi të lirë dhe të ndihemi një. Dashuria është fllad, po e mbylle ajo vdes .

Ajo u ngrit dhe shkoi të futej në det.

Ai po e vështronte si deti e prekte trupin e saj, si prekja ngjitej ngadalë.

Ai e ndjente atë prekje, ishte aty në trupin e saj.

Kjo është të jemi bashkë, tha dhe shkoi të notonte me të.

Eva Gjoni

Tash edhe kur du me u zhvenos

Veç teshat ikin unë mbes këtu

Njaty përball teje t’uj vështru

S’di si pa ty kam mund me jetu

Eva Gjoni

About Post Author