Fali të varfêrit-Gezim Bega


Fali tê varfêrit

Të falësh kur shikon té varfër,

ndihmo kush kërkon ndihmé,

sakrifiko për shuarjen e zjarrit,

vëndin e tij mbill një bimê.

Të jesh njeri me shpirt e zemër,

I drejtê i pastër e i padjallëzuar,

ndihmo kur ka një hall njé femër,

se dhe atê zoti vet e ka krijuar.

Mos u gëzou xhepave té fryrê,

kur i ke plot lekë,ero a dollarë,

Po pate një ves do ,jesh i ndyrê,

gjithē jetēn do jesh zemërvrarë.

Edhe veten tënde e lumturon,

ndjen gëzim për atē tė falur,

ç’do njeri atëheré té nderon,

mos mendo se me ty janè tallur.