Fatbardha Amzaj:Tryezën e dua plot


Fatbardha Amzaj

Tryezën e dua plot…

me fëmijë , njeréz dhe miq,

nuk

ështé problem se,…

tryeza, s’ éshtë “e pasur”,

mjafton të ketë , djath dhe ullinj…

Gatimet moderrne, nuk janë problem,

por… të trokasim gotat me veré ,

a raki, lezeti éshtë, biseda e ngrohté,

dhe shtépia , të keté veç gjallëri…

Pak bukë, kripë, dhe zemrén plot,

si nënat tona i prisnin miqté,

mjafton mikpritja ,

të jeté e ngrohté,

dhe bujaria, të mbetet tradité.

About Post Author