Fatbardha Budini.:A ju kujtohen


Fatbardha Budini.

A ju kujtohen.

A ju kujtohen trekëndëshat,prej letre të palosura fort,

kur ne ishim fëmijë dhe i fluturonim nëpër klasa si avion?

Ndërsa mësuesja shkruante shënime në dërrasë,

derisa ajo e vuri re, por asnjë nga ne asgjë nuk kishte parë?

A ju kujtohen korridoret e mbushura me nxënës duke ndryshuar klasat

dhe mbushja librave dhe shënimet e shkruara të vendosura nëpër dollap?

A ju kujtohen ato vite kur ne vishnim pantallona kauboj,

kur mësueset na kritikonin se shfaqje të huaja po manifestonim?

Ky vetëizolim do të jetë një udhëtim i gjatë dhe në vazhdimësi.

Unë vazhdoj të endem në korsinë e kujtesës,

marr kthesën majtas në vitet e adoleshencës.

A ju kujtohen ato vite kur jemi ulur, për të parë njê film,

kur prisnim që t’a shihnim atë,

me padurim?

A ju kujtohen aromat e kokoshkave me gjalpë,

kur uleshim të hanim tek stolat e vendosura në një park?

A ju kujtohen të qeshurat e ëmbla të fëmijëve,

që fshiheshin, për t’i gjetur pas

çdo sedilje?

Sot nën dritën rrezatuese të Diellit,

nën kaltërsinë e bukur të Qiellit,

po lundrojnë kujtimet e mia në fëmijëri.

Nëse nesër ose kur e ka caktuar i madhi Zot,

do të largohem, nga kjo botë,

Do të mendoj se kam jetuar një jetë të mirē,me shpirtin të mbushur plotë.

About Post Author