Fatbardha Budini: Ajo është një femër


Fatbardha Budini

Ajo është një femër.

Ajo është një femër që mban gjithmonë
kokën lart,
sytë e saj shkëlqejnë si një yll i ndritshëm dhe plot zjarr.

Ajo ka qëndrushmërinë, bukurinë, guximin që çdokush do ta admironte,
me dashuri dhe lumturi çdo njeri frymezonte.

Ajo e cila mund të mbështetesh gjithmonë,
dhe e keqja e saj aspak nuk egziston.
Bukuria e saj shkëlqen nga brenda dhe jashtë,
që rrjedh si një udhëtim në një rrugë të
gjatë.

Buzëqeshja e saj shkëlqen si Dielli që lind mbi horizont,
inteligjenca, mençuria dhe puna e saj e palodhur nuk të befason.

Ajo është një femër vërtet e kujdesshme,
kur ndihmonë dikë e bën me dashuri dhe me dhembje.

Ajo është një femër, që gjatë gjithë punēs së saj është e palodhur,
ajo fle pak dhe gjen shumë pak kohë pë t’u shplodhur.

Ajo është një femër, që kurrë nuk dorëzohet,
meriton ta duash, të respektohet dhe të nderohet.

Fier/28/1/2022
Albania

About Post Author