Fatbardha Budini: Dëbora e këtij Janari


Fatbardha Budini

Dëbora e këtij Janari

Bora bie fjollë- fjollë në të bekuarën Tokë,

si një qilim i bukur dhe madhështorë.

Gjithçka u mbulua në ngjyrë të bardhë,

në fytyrat tona solli buzëqeshje të artë.

Fëmijët filluan të dilnin dhe të luanin në oborr,

sëbashku ndërtuan një plak me dëborë.

Kudo duke hedhur topa prej bore

dhe kapeshin sëbashku dorpërdore.

Duke u argëtuar andej-këndej vrapojnë

derisa dita fillon të orët e saj të mbaroj.

Më pas fëmijët kthehen brenda në shtëpi,

duke lënë nëpër borë hapat e një gjurmimi.

Duke pirë çokollatë të nxehtë pranë zjarrit,

ata dëshirojnë një borë tjetër të këtij Janari

të nesërmen kur të zgjohen në mengjes, bora është shkrirë nga Dielli që shkëlqen.

Albania