Fatbardha Budini: Fundi i këtij Nentori
Erdhi Nentori
Dhe Nentori po shkon,
me frutat e fundit mbi peme,
gjethet e kuqe qe rrugen mbulojne,
dhe bora e pare neper male qe bie fjolle-fjolle.

Ardhja e Nates vjen me heret,
Dita vjen me vone,
Akulli dhe ngrica,rruget i mbulon,
dhe ardhjen e ketij fillim Dimri po tregon.

Zjarret fillojne te ndizen,
ne malet me debore,
Toka fundoset dhe fillon e pushon,
deri ne praveren e ardhshme,
qe eshte kenaqesi per shpirtin tone. 


About Post Author