Fatbardha Budini: Kjo natë nëntori


Fatbardha Budini

Xhami i dritares time eshte i yllezuar ne kete nate te ftohte nentori.
Bota duket shume e ftohte sonte,
me kete ere dhe me kete hene mizore,
si nje shpate me dy tehe gati per te goditur,
keta te pastrehe dhe lypsat qe enden rrugeve te pangrene dhe te sfilitur.

Zot i meshirofte gjithe keta te pastreh,
lypsat dhe jetimet qe enden sa andej- kendej.
Zoti i meshirofte gjithe te varferit sonte,
ne kete nate te ftohte,ne kete stine vjeshtore.

Dhoma ime eshte e ngrohte si qershor,
dhe mendoj per femijet e pastreh se si ia bejne ne kete te ftohte.
Zemra e tyre qan ne cdo kohe e ne cdo ore,
sa e veshtire me duket kjo nate,ky Nentor,
sa shume njerez te vuajtur ka ne kete bote.

About Post Author