Fatbardha Budini: Natë vjeshte


Fatbardha Budini

Tek ecja neper kopeshtin e shtepise time,

fillova te veshtroj imazhin e kesaj natyre.

Papritur me shfaqet peisazhi i kesaj nate vjeshte,

me henen e re dhe te zbehte qe dukej sikur me buzeqeshte.

Qielli eshte shfaqur me nuancat e saj ne ngjyre gri,

ky Nentor i ftohte, duket si natyre e veshur me shume melankoli.

Gjethet nga te gjitha anet filluan te binin,

duket sikur vjen ne boten e nje trishtimi,

sepse dalngadal po troket stina e ftohte ketij dimri.

Tek- tuk shoh zogj qe luajne ne deget e pemeve,

duket sikur nuk duan qe te largohen nga kjo nate e ftohte e kesaj stine vjeshte.

Cdo peisazh i natyres duket si gjendja e nje shpirti,

me vjeshten dhe dimrin, qe, duket sikur te kap trishtimi,

me pranveren dhe veren, qe duket sikur tek njerezit mbizoteron vetem gezimi.

About Post Author