Fatbardha Budini: Vajza e bukur çame


Fatbardha Budini: Vajza e bukur çame

Ti moj vajzë çame e bukur dhe lozonjare,
zemrën e këtij djali të ri, ia rrëmbeve fare.

Sytë e tu si rrush i zi,
Vetullat e tua si krahët e një skifteri.
Buzëqeshja jote si e një trëndafili,
ia çuan peshë zemrën e këtij djali.

Ai çdo ditë, çdo natë për ty po mendon,
në gjumë kur fle vetëm ty të
ëndërron.

U bën shumë kohë që ty, ai nuk të ka parë,
a e di vallë se malli për ty e ka marrë?

Çdo natë lutet që të shohi me sy,
ose pret që të marri ndonjë lajm nga ty.

Zoti i lutet ky djal çdo ditë dhe çdo natë,
vallë a e ke ti këtë ndjenjë dhe këtë mallë?

Nëse ti vërtetë ke ndjenja siç ka ky djalë,
atëherê lutju Zotit që t’ju bashkoj sa më parë.

Fatbardha Budini

About Post Author