Fatbardha Budini:Fundi i botës


Fatbardha Budini

Fundi i botes ndoshta po vjen per njerezimin,

cdo dite e me shume po na rrethon,

cdo dite e me shume po na gllaberon.

Cdo nate po shfaqet ne endrrat tona,

kjo bote po shkaterrohet me realitetin qe ne po jetojme.

Ky fund i kesaj kohe eshte ketu per te na trembur,

dhe per te na pergatitur,

per ferrin ose parajsen qe eshte duke na thirrur.

Cdo cast njerezimin po e kujton,

Cdo cast ajo gjithcka po e percakton,

Ne luftra njerezimin po e çon.

Kjo bote cdo dite e me shume kerkon te na shkaterroj,

çdo dite e me shume kerkon te na denoj.

Kjo bote do te na shkaterroj qellimin tone,

kjo jete cdo dite e me shume po skadon.

Njerezit cdo dite e me shume po vdesin,

do jemi duke qare per te gjithe,

askush nuk do ti degjoj thirrjet tona

Njerezimi do ti dorezohet pushtetit qe po na gllaberon,

dhe jemi te pafuqishem kunder ketij armiku qe po na shkaterron.

Bota cdo dite e me shume po merr fund,

Realiteti i hidhur sa vjen dhe po perkulet,

Edhe pse mendja jone ta besoj kete gje nuk po mundet.

Kete gje po vertetohet nga reagimet tona qe cdo dite po na befasojne,

ku edhe njeriun me te qete ato po e egersojne.

Cdo dite e me shume kjo bote po na tmerron,

Ne nuk mund ta luftojme kete gje, nuk jemi te forte.

Ndoshta jemi te dobet para kesaj bote,

por jemi luftetare te vertet,

kete bote djallezore per ta sfiduar,

dhe ky eshte vullneti i njerezimit per te mbijetuar.

About Post Author