Fatbardha Budini:Imazhi i këtij prilli


Fatbardha Budini

Imazhi i ketij Prilli.

Bukuria madheshtore e degeve te nje peme,
sjell butesin e ajrit te mrekullueshem, te kesaj pranvere.

Une flas me barin e lagur prej veses se mengjeseve,
ndjej melodine e embel te zogjve qe dalin prej foleve.

Ne kete dite sot,qielli ishte i veshur me plot zymtesi,
me dukej sikur isha ne nje stine te
ftohte Dimri.

Ritmi i Detit ne mendje time vjen me flet,
dhe yjet qe sonte duhet te ishin te rreshtuara lart ne qiell.

Zbardhja e mengjeseve te bukura,te kesaj pranvere,
dhe vesa e luleve, zemres time embel i flet.

Lindja e Diellit dhe perendimi i tij me sjell lumturi,
sepse nata sjell Henen madheshtore dhe plot bukuri.

Dhe jeta vazhdon dhe ecen papushim,
dhe zemra ime vazhdon dalngadal me ritmin.


About Post Author