Fatbardha Budini:Meloditë e dashurisë.


Fatbardha Budini

Meloditë e dashurisë

Le ta qetësojmë erën, ndërsa engjëjt për ne vallëzojnë,

melodinë e dashurisë dhe lulet që fillojnë dhe lulëzojnë.

Sythat që sapo çelin dhe përkëdhelen nga vesa,

duke lajmëruar se po na vjen e bukura pranvera.

Zemra të ndërthurura nga lumturia madhe dhe qiellore,

shkruan puthjet romantike dhe tepër dashurore.

Tingëllojnë këmbanat e fundit të ajrit të vjeshtës,

përshpëritjet e ëmbla të dashurisë që sjellin ardhjen e pranverës.

Brenda dhe jashtë kjo ndjenjë sa vjen edhe rritet,

dashuria jonë e bukur jo kurrë nuk do venitet.

Ëndrrat tona kurrë nuk do të skadojnë,

le ta ruajmë me sinqeritet dashurinë përgjithmonë.

T’i mbajmë dorën njëri-tjetrit dhe kurrë mos t’ia lëshojmë,

le t’i ndjejmë sëbashku tik-taket e zemrës tonë.

Velat e perëndimet e Diellit u ngjyrosën në ngjyrë të artë,

largojnë pluhrat e shtigjeve të dashurisë së zjarrtë.

Duke dëgjuar fjalët e tua të ëmbla të dashurisë,

mbretëresha ime unë jam i dashuruar me ty marrëzishtë.