Fatbardha Budini:Mirëserdhe muaj Prill


Fatbardha Budini

Mirëserdhe muaj Prill.

Ju uroj nga zemra muaj të mbarë!

Titulli: Ky prill i vrenjtur.

Gjatë gjithë ditës retë e ulëta nëpër qiell janë shpërndarë,

me plotësinë e tyre u mblodhën mbi Tokën e artë.

Gjithë ditën ajo mjegull e butë gri këtë Toka ka mbështjellë,

kodra, lugina, dete, oqeane dhe çdo

qytet.

Nuk ka pasur zë në këtë ditë sot,

për të thyer qetësinë e Natyrës në këtë botë.

Asnjë lëvizje nuk mund të dallohet,

prej krijesave të gjalla, që në këtë botë jetohet.

Unë qëndroj për të dëgjuar fërshëllimën e erës,

edhe pse kjo është dita e parë e mujit të dytë të pranverës.

Gjethet e pemëve tunden furishëm

nga era,

sot duket vërtet sikur sa po ka trokitur

vjeshta.

Sot kur zgjova,pash në mëngjes

sythat të dorëzuar prej erës,

edhe pse rritja e tyre është e dyfishtë,

Natyra sot po duket shumë e trishtë.

Sot lulet e margaritave kanë shpërthyer dhe nga era po valëzohen,

lulet e bardha si qumështi në çdo vend po zbulohen.

Shqisat e mia vërtet në këtë ditë po ledhatohen,

nga kjo mrekulli që nga Zoti po

na dhurohen.

Vetë Toka, Ajri, Era dhe gjithë kjo Natyrë me shumë vrenjtësi,

është e veshur me aromën e luleve të lagura nga ky shi.

Kjo ditë e çuditëshme me re të bardha, gri dhe të veshur nga zymtësia,

shpirtin tim po e kaplon, paksa melakolia, paksa lumturia.

Albania

About Post Author