Fatbardha Budini:Mirësevjen pranverë


Mirësevjen pranverë.

Ja dhe muaji mars në çdo shtëpi sapo erdhi,

edhe pse qielli është i mbuluar me shumë re gri.

Sythat e luleve kanë çelur me plotë hijeshi,

tregojnë se pranvera e bukur tek ne sapo trokiti.

Sot duhet të ishte një ditë e bukur me Diell,

por koha ndryshon dhe çdo herë të papritura na sjell.

Era filloi të lëkundi gjethet dhe degët e pemëve,

duket sikur po i sjellin paksa trishtim kësaj pranvere.

Por ne nuk duhet të jemi të mbytur në

trishtim,

pranvera do ndriçoj në ditët në vazhdim.

Do lindi Dielli dhe do lëshoj rrezet

e tij,

do çelin lulet shumëngjyrëshe dhe gjithë hijeshi.

Do vijnë nga larg dallëndyshet dhe zogjtë shtegtarë,

me cicërrimat e tyre do mbushin çdo anë.

Do dalin fëmijët të luajnë,të

këndojnë,

praverës së bukur mirëserdhjen ti urojnë.

Ja tani Dielli u shfaq në qiellin ngjyrë gri,

shkëlqimi i tij bën që fytyra të na buzëqeshi.

Le ti urojmë mirëserdhjen kësaj stine pranvere,

dhe ti japi shëndet,lumturidhe begati, çdo zemre.