Fati trishtë i Amelia Earhart 82 vjet më parë


A u larguan gaforret e kokosit me provat? 

Një teori e qëndrueshme sugjeron se mbetjet e aviatorit u hodhën nga gaforret e kokosit në Nikumaroro.Më shumë se 82 vjet pasi Amelia Earhart u zhduk mbi Oqeanin Paqësor gjatë një përpjekjeje për të rrethuar globin me Lockheed Model 10 Electra, pyetja se çfarë i ndodhi asaj vazhdon të mbetet një nga misteret më të mëdha pa përgjigje të epokës moderne.

Vitet e fundit, janë gjetur të dhëna që sugjerojnë se avioni i Earhart mund të ketë rënë diku në atolin e largët të Paqësorit të Nikumaroro dhe se aviatori dhe navigatori i saj Fred Noonan mund të kenë mbijetuar edhe për disa ditë në një ishull të vogël ndërsa prisnin shpëtimin.

Nëse kjo është e vërtetë, megjithatë, atëherë pse nuk janë gjetur mbetjet e tyre atje?

Është interesante se 13 kocka njerëzore u gjetën në ishull në vitin 1940 nga oficeri kolonial britanik Gerard Gallagher, megjithatë këto fatkeqësisht kanë humbur që atëherë, duke e bërë të pamundur studimin e mëtejshëm.

Disa studiues besojnë se arsyeja pse u gjetën kaq pak eshtra ishte sepse mbetjet e Earhart ishin gëlltitur ose tërhequr zvarrë nga gaforret e kokosit, të cilat mund të rriten deri në 3 metra.

Nëse po, argumentojnë ata, disa nga kockat e saj mund të shpërndahen (dhe ndoshta të varrosen) nëpër ishull.

Nëse do të ishte e mundur të lokalizohej qoftë edhe një kockë e tillë, mund të ndihmonte për të zgjidhur misterin një herë e përgjithmonë.

About Post Author