Fatkeqësisht!Besnik Memelli


FATKEQËSISHT !

Dikur, kur u kthye sistemi,

Njerzit, vrapuan ku mund,

Kështu e me fetë ndodhi,

Imuniteti, i tyre u shkund,

Në rrugë e shtëpi, vërshuan,

Patronazhistë,e të gjitha feve,

Pati injorantë,që fenë ndruan,

Ranë,në grackën e premtimeve.

Haruan se feja e shqiptarit,

Ka qënë dhe betet Shqiptaria,

Haruan, prejardhjen e babait,

Kujtuan, se kështu është liria.

Fe dhe të pa njohura më parë,

Hodhën shtat,lëshuan lastarë,

Luftuan pa fund, si të marë,

Në çdo cep,të Atdheut mbarë.

Fatkeqësisht, këta të pabesë,

Prejardhjen e tyre, tjetërsuan,

Fenë e tyre, hëngrën në besë,

Vetveten e tyre, e poshtëruan.

Ende, rrugëve ato demostrojnë,

Me fletushka dhe libra në duar,

Viktimat e tyre,mos i harrojmë,

Me vetë vlijim, janë mortirizuar.

About Post Author