Fatmir Pushi:Lufta dhe faktori njëri


Kur fillon një luftë !…..

Politikanët japin municion,

Të pasurit japin ushqime ,

Të varfërit dërgojnë fëmijët në luftë.

Kur mbaron lufta !……….

Politikanët përqafojnë njëri tjetrin,

Të pasurit rrisin çmimet ushqimore,

Të varfërit !……….

Kërkojnë varrin e fëmijëve.

Jeta e nënave bëhet më e vështirë,

Sepse çdo gjë është e dhimbshme,

Qan toka, qielli, e deti,

Lufta e tërmeti ska mëshirë

Kufoma të shtrira pran gërmadhave

Që presin tu bëhet varrimi.

Djalli bërtet i ” gëzuar “,

Vdekja me vdekje do mbretërojë

Mbushja e pellgjeve me gjakë,

Parada e zezë e zjarrit……..

Në kardiogramin e ditës,

Nënat, vejusha, jetimët ….

Dhimbje e zier me lotët……

Toka ka filluar po dridhet .