Fatmir R Gjata-Vajza me kitarë


Vajza me kitarë

Kur mbrëmja ra edhe u shua

Lëndinës përmbi bar

Filloi këndoi një këngë për mua

Një vajzë me kitarë.

Kish zë të ëmbël edhe natë

U mbush plotë magji

Kitarën preknin flokët e gjatë

Unë shihja sytë e zi.

Dhe gishtat loznin përmbi tel

Të shpejtë e të hollë

Gjersa dhe hëna vetë po del

Si t’ish një kokërr mollë.

Këndo për mua dhe njëherë

I thash me mallëngjim

Se shpirti boll është mbushur vrer

Se shpirti s’ka shpëtim.

Dhe notat ndjeva thellë në zëmër

Sikur më preku mish

Se di në ish vërtetë a ëndërr

Por pres ta ndiej sërish.

Sa herë që del prapë yll i parë

Mendoj këngën e saj

Ish ëngjëll ndoshta: ka të ngjarë

E ndihem zënë në faj.

About Post Author