Fatmir R Gjata:Fshati im


Fshati im

Tashmë një syth fillon të dalë,
e pemët zë i mbush
Pranverë po vjen dalëngadalë,
me lule nëpër fushë
Dhe bredh çdo ditë në fshatin tim,
me shpirt imagjinar
Takoj ca shokë me ngadhënjim,
e bëhem vetë fshatar
Kërkoj të mbjell vetë me dorë,
të mbaj në krahë lopatë
U bë kaq kohë por s’më vjen zor,
e le të qeshin gratë
E le të thonë pleqtë e moshuar,
ahh ky, i shkreti djalë
Me baltën tonë nuk është mësuar,
e merret veç me fjalë
Por prapë nën zë do thonë në vapë,
është bir i Myzeqesë
Të shkojë kudo po s’gjen rehat,
as dheu s’do e tresë.

Fatmir R Gjata 

About Post Author