Fatmir R Gjata:Humbëm


Fatmir R Gjata

Humbëm

Dhe kockat na humbën, na humbën dhe sytë.

dhe këngët oh Zot, dhe fjalët në fyt

Na humbën gjymtyrët bashkë me gongallë

Ndaj mbajmë hijen pas se hija mbet gjallë.

Dhe shpirtin e shitëm në treg me dollarë

a ndoshta me euro, me lekë ka të ngjarë

Floririn që mbeti e shkrimë me kallaj

pa njohur pendim e pa njohur faj.

Dhe kohën e humbëm dhe natë me zymti

na mbetën veç kishat, bosh, pa perëndi

Ndaj ndezim qirinj në gërxhet ku flenë

sorrë edhe shqiponjë, e vërtetë dhe rrenë.

Dhe kockat ndriçojnë, me dritë dhe fosfor

andej është një këmbë, këtu është një dorë

e trup bëhen bashkë nën të njëjtën lëkurë

E flenë plotë me frikë mbledhur me flamur.

About Post Author