Fatmir R Gjata:Se ikëm


Se ikëm

Se ikëm pandehur me djajtë në ferr,

Të vrarë e plagosur, të çmëndur e çjerrë

Lamë prag edhe pjergull, lamë derë e çati

Pas njëmijë pëllumba na ndoqën në zi.

E nisën gugatën në vënde pa emër

Folezat i morën me vehte në zemër

Tash presim të vdesim të kthehemi vrik

Të shkrepim fishekun e fundit në prikë

Dhe vetëm atëherë kur shkrepur të jetë

Do jetë dheu shkrifët, do jetë dheu i lehtë.

About Post Author