Fatmir R Gjata:Shën Valentin


Fatmir R Gjata

Shën Valentin

O shënjt i madh, o shënjt i vjetër, o shënjt hyjnor

na jep bekimin, me shënjë të zotit, me kryq në dorë

pastaj na lër aty ku jemi, në gji të madh të perëndisë

këndo akoma këngë shpirtrash sa jeta vetë të rinisë.

Lërmë të qëmtoj një copëz jete, sa jetë e madhe paska qënë

Ka kohë për të gjysmuar veten, ka kohë për yj edhe për hënë

Për dashurinë paska kohë, ka kohë për puthje lemerisur,

Sa për tu ngritur përmbi re edhe nga lart për tu vidhisur.

Ashtu me lot të patharë kur lot i ri sa ish rrëzuar

Mbi dhe të athët edhe të plasur sikur ka qenë i dashuruar.

Ndaj endet prapë në sy të mbyllur, në sy të çiltër ohhhh zot

Vazhdoma ëndrrën që më fale, sepse pa ëndërr nuk bëj dot

Në këtë ditë kur luten tërë, të bëj një lutje e përgjërim

Fale o Zot shpirtin e saj, e fale Zot dhe shpirtin tim.